My Game

De samengestelde mensport is niet voor watjes. Het is een soort combinatie van ballet en rugby wat dan ook gelijk de lastigheid weergeeft. De sportieve krachtmeting kent drie onderdelen die gezamenlijk een totaalscore geven.

Jan de Boer Windsor -1

In de dressuur een combinatie van verplichte figuren waarbij er verschillende gangen, behalve galop, worden gevraagd en door 3 tot 5 juryleden wordt beoordeeld. De aanspanning en de koetsier worden beoordeelt op de juistheid van de gangen, correct rijden van de figuren, samenspel tussen de paarden en de koetsier. Elk punt lager dan de perfecte 10 zijn strafpunten en de dressuurproef bestaat uit 25 onderdelen. Er wordt gereden met een traditionele koets en veel aandacht besteed aan het totale plaatje.

 

hindernis windsorDe marathon is een spectaculaire cross 

hindernis2 windsor waarin maximaal een 8 hindernissen genomen moeten worden in een zo  snel mogelijke tijd. Het is een test in uithoudingsvermogen,  gehoorzaamheid en snelheid in combinatie met de stuurmanskunst van  de menner. De samenwerking tussen de aanspanning en de koetsier  moet perfect zijn. Tijdens dit onderdeel wordt de koets van de dressuur  verruild voor de marathonwagen. De winnaar is diegene die correct de  trajecten verreden heeft en de hindernissen waarin een van te voren uitgezet parcours zo snel mogelijk afgelegd heeft. Elke 4 seconde in een hindernis is daarbij één strafpunt. Adembenemend en altijd spectaculair wat er tijdens dit onderdeel mogelijk is in de samenwerking tussen mens en dier.

 

 

 

Daarna laat het hele span in de vaardigheid zien waarbij de controle van het span na de marathon uitgetest wordt . Wederom wordt hier gebruik gemaakt van de koets die ook in de dressuur gebruikt wordt. Er moet dan een parcours wat bestaat uit oranje kegels die 30 cm breder gezet zijn als de spoorbreedte van de koets moet foutloos binnen een bepaalde tijd afgelegd worden. Elk balletje wat er valt zijn 3 strafpunten iedere seconde boven de toegestane tijd bestraft met een 0,5 strafpunt. Een zeer secuur spelletje wat meer en meer bepalend is in het uiteindelijk resultaat.

 Jan de Boer vaardigheid

joindeboertour

Go to top