Shorebrooks Hot 'n Spicey

Goed gekeurde hengst van een bijzonder soort. Kampioen bij de vierjarige en onze grote vriend op stal. Heeft zich al dubbel en dwars bewezen in de fokkerij en begint nu aan zijn carriere voor de wagen. Blijft onder alle belangstelling toch gewoon.

sectie A 2013 038

Shorebrooks Hot Tropic

Shorebrooks Hot Tropic

De tweede goedgekeurde hengst en wat voor één! Net zo lief als hij eruit ziet. Vanaf veulen al een belofte en een groot bewegings wonder.

"Ik zag je hoofd, welvend geboetseerd in de neuslijn,

handelsmerk van adel.

En ingebed in dat kleine hoofd ontwaarde ik je grootste charme: je ogen.

Verstilde vennetjes, waarvan je nooit de bodem ziet.

Kijkertjes naar je ziel, die verhalen van je emoties"

(Uit: Ode aan de Welsh Hans Kingmans)

Louischroever Matador

mathadorDe shower van het 4-span.  Hij groeit van aandacht en slooft zich graag uit. Groeit dan ook in de ring. Hij heeft het talent, de power en de wil om in het tuig een passage of piaff uit te voeren. De dressuur is echt zijn ding. Daar is hij ook op gebouwd. Met zijn grote passen,  niet te brede front  en korte rug. In de overige onderdelen loopt hij  keurig mee. Hij is snel genoeg en zal niet besluiten om niet mee te doen.  In de groep is hij in zijn element. Zonder de groep erg ongelukkig. Niet aan het werk, zoekt hij ook altijd in de kudde iets te spelen op.  Op stal vallen zijn ondeugende ogen op. Natuurlijk is zijn plaats voorop in het 4-span.

Templedruid Smirnoff

smirnoff2013De clown. Zet zichzelf vlot in beeld, loopt graag en soepel (let eens op dat voetje bij het uitstrekken).  Is altijd op zoek naar een spelletje.  Strijdt met Matador om de titel 'showkoning', maar werkt toch vooral goed samen in het span. Zoekt altijd het positieve op, ook in de mens.  Mag zijn talenten op de wedstrijden nog laten zien. Met zijn onderzoekende geest is zijn beste plaats voorop. Geinig om te zien: Smirnoff  zet honden in een groot spel zonder pardon uit zijn weiland.

Alezan

DSC 2166 (200 x 301) Als het op werken aankomt onbetwist de leider in het 4-span.  Alezan  is ongelofelijk slim en  neemt ook graag initiatief. Hij snapt  het spelletje en dat is vaak prettig.  Met een kleine  aanwijzing  tijdens de marathon of vaardigheid neemt hij het hele 4-span mee  of redt hij bij  netelige situaties.  Tijdens de dressuur kent hij de  proef al direct uit zijn hoofd en gaat hij  ietwat ongeduldig op pad.  Daar komen zijn talenten dan ook minder goed uit de verf.  Alhoewel  hij prachtig beenwerk kan laten  zien.  Hij houdt meer van door de  hindernissen  racen. De uitdaging voor de menner is om hem steeds  voor te zijn met sturen en  aanwijzingen geven, anders neemt  Alezan het graag over. En aangezien hij (nog) niet kan  lezen,  levert  dat laatste niet altijd de goede poortenvolgorde in de wedstrijd op?  Een  bewezen waarde in het 4-span die natuurlijk graag voorop  staat.

Templedruid Jumanji

DSC 2086 (200 x 301)Een echt  "stil water, diepe grond"  type. Hij kijkt het even aan,  maar wanneer er vertrouwen is, staat hij op het minste verzoek  klaar om voor je te vechten. Dat is goed te zien in de marathon  waarbij hij er altijd is,  nooit een gat laat vallen of binnendoor komt,  onmiddellijk op verzoek aan de kar sleurt enzovoort.  Ook hij  bewaart keurig zijn rust als er even niets moet, maar let altijd op of  er straks toch niet iets gevraagd wordt. Zijn beste plaats is achter in  het 4-span.

Shorebrook’s Hands Up

Nog jong, maar een talent van de toekomst. Grote stappen, zweeft door de baan en snel thuis voor de kar. Hands Up en een luid gejuich! Welsh pony met hoofdletters.

“Zoals je daar vlinderde over de baan, papillon d’amour ,

 Drijvend op de adem van mijn geestdrift

 Voortgestuwd door soepele spierbundels,

 Deinend onder je uitdagende robe

 Jij, schaterlach van de schepping

 Knipoog van de zon”

(Uit: Ode aan de Welsh Hans Kingmans)

handsup2013

Shorebrooks Hole in One

Een echte topper die niet in de schaduw hoort van zijn half broer Hands Up of Hot 'n Spicey. Let in de foto niet op de rijder maar geniet van de show.

" Ik heb je voor het eerst gezien.

Vergiffenis dat het niet eerder was.

Jij fregat van adel,

zoals je binnen zeilt,

opgetuigd met 's levens oerinstincten,

in de kille eeuw van techniek"

(Uit: Ode aan de Welsh Hans Kingmans)

shorebrooks hole in one

 

joindeboertour

Go to top